Monday 11 April 2011

30km trekant Nord for Samoens

Spent pilot speider etter termikk
Da var endelig dagen for trekant-oppgaven min kommet. Trykket var noe lavere enn dagen før, solinnstråling og vind var meldt akkurat det samme som gårsdagen. Dagen før hadde jeg og Emma vært en tur oppe på starten som heter La Bourgeoise, som er en sør-vendt start. Meldinga så riktignok svak nordlig vind, men på starten sto det godt inn denne dagen.
Snart startklar på La Bourgeoise
Etter å ha glemt både lommebok og mobil hjemme, og dermed fått en ekstra retur, kom jeg endelig opp til parkering. Men her begynte jeg virkelig å lure. I går stod vinden godt inn her nede i dette passet, nå kom den fra nord! Ville det ikke være mulig å ta av fra La Bourgeoise alikevel?
Jeg ga faen og tusla opp til starten. Joda, det sto inn her, om enn ikke like godt som i går, så stod det i allefall inn.
Endelig i lufta og på vei opp
Brukte litt tid på starten for å forsikkre meg om at det ikke var no muffens i lufta før jeg pakka ut og tok av. Flott start og kom raskt inn i en flott bobble som tok meg opp til skybas på 2700moh.
Jeg sklei over Pointe de Angelon på vei mot Morzine.
Over Morzine så jeg to andre PG'er som lå under meg. De hadde tydeligvis tatt av fra en takeoff like over Morzine og var nå på vei ned til landing der.
Første skybas, kursen settes mot Morzine
(Landsbyen i bildet)
Jeg la kursen rett over skianlegget vest for Morzine, Jeg var ganske sikker på at jeg ville finne noe over toppen her, kikka på varioen og så at synke ble mindre og mindre, men nei. Glei over toppen uten ett eneste pip... Satte så kursen mot Mont Chery, toppen som ligger nord-vest for tettstedet les Gets. Møtte på to tandemer som hadde tatt av fra toppen av skianlegget her. Lå å rota og leita i ett ganske uoversiktelig løftområde en stund før jeg sklei litt lengere sør-vest, med sikte på en sky. Her heiv det oppover. Flotters! Ny skybas, denne gangen 2850moh, sånn ca i allefall...
Etter andre skybas over Les Getz,
kursen blir satt mot Marcelly i front.
Nå ble kursen satt rett mot Marcelly. Den hadde en flott sky som kom opp fra den sør-vendte gropa, over seg. Men når jeg tok en nærmere titt så jeg at skya nærmest lå flatt utover mot sør. Antok dermed at dette ville bli en helvetes lesidebobble og ga f... Fløy så langt jeg turte og la kursen tilbake mot Samoens og le Bourgeoise.


Over Marcelly, utsikt hjem igjen mot
Samoens
Etter ett ganske humpete mellomparti kom jeg fram til le Bourgoise ca 100m under toppen, og hammra forbi (!) Her var det noen ganske udefinerbare løftområder og ellers synk, motvind og dårlig stemmning. prøvde meg litt ut mot byen før jeg gikk for le Criou. Fikk no smågreier her før jeg prøvde meg tilbake til byen. Planen var å lande i bakhagen der vi bor, men på grunn av alt for mye motvind måtte jeg droppe dette og lande i byen istede.

Fornøyd pilot på bakken i
Samoens
Landa med ett digert glis etter å ha fullført en kort, men flott trekant (og min aller første distanse i Alpene!!!) Flott førstetur fra nytt sted :)