Wednesday, 12 October 2011

Factor 2, førsteinntrykk

Nå har det gått 2 måneder siden en grønn Factor 2 dukket opp hos Termikk&Rotor i Dronningensgate, og siden da har jeg fått testet den litt.

Her hjemme i Norge fikk jeg meg noen turer på Solfjellstua og Brandbukampen i termikk, samt en fin liten hangtur på Eggekollen. Ellers har jeg også fått testet den i litt leken spansk luft. Alt i alt ca 5 timer, tror jeg.

Fra Fregnsgropa. Andre turen med skjermen.
På vei inn for landing. Foto: Stein-Are Skogeng

Førsteinntrykket er at den er ganske lik den gammle Factoren, men fortsatt hakket bedre på allt.
Skruing: Jeg har ikke helt klart å bestemme meg enda om jeg synes den skrur større eller like trangt som den gammle Factoren, her trengs rett og slett mer termikk-testing! Det jeg er ganske sikker på er at den klatrer litt bedre enn den gammle. Jeg har desverre ikke fått dobbeltsjekka dette med andre Factorer, men det er i allefall førsteinntrykket.
Glidetall: Igjen, ingen revolusjon, men det var vel heller ikke ventet. Det eneste jeg kan annta er at den glir litt bedre enn den gammle. Men igjen, dette blir gjetting. Her trengs det litt distanseturer.
Handling: Her føler jeg at mye er veldig likt, den samme lekene feelingen er der. Nova har heldigvis klart å beholde den gode handlinga på den nye Factoren også! Den største forkjellen her er mer fysiske endringer som er blitt gjort. Skjermtrykket er ca 100g mer pr. m2 og i bakkant har bremselinene blitt festet til korte bånd som krymper bakkant i skjermen istedefor at de bare er festet direkte til bakkant. Jeg antar at dette er det som får meg til å mene at den nye Factor 2 kanskje reagerer noe raskere på styreinnput enn den gammle.
Ører: Den første Factoren var rett og slett ubehagelig å trekke ører på i termisk luft, dette var ett mål for Nova å forbedre på Factor 2. Jeg tror nok de har klart det, men nå har jeg bare trekt ører en gang i termisk luft med denne vingen, riktignok kjentes den stabil og fin ut da. Samtidig må jeg også innrømme at jeg sjelden eller aldri bruker ører som nedstigningsmetode, rett og slett fordi spiraler er så mye mer effektivt.
Speed: Dette er også noe jeg vil vite mer om etter noen distanseturer, men så langt virker den stabil og fin på speed. Egentlig ganske lik den gammle her også, bare bittelitt raskere (3-5kmt?) Speeden i seg selv er ikke utpreget tung å tråkke, den virker egentlig helt normal synes jeg.

Jeg har akkurat landet på ett jorde rett under
Kolsåstoppen og har fått en flokk kuer som
tilskuere der jeg står å pakker.

Konklusjon
Vingen virker stiv og trygg. Klatreegenskaper, speed og gli er antageligvis litt bedre. Handling virker ganske likt, om enn noe raskere reaksjon grunnet høyere trykk i vingen og nytt system mtp bremselinenes feste i bakkant av skjermen

No comments :

Post a Comment