Wednesday, 11 July 2012

Begredelig vær og kursing Hemsedal'n

De siste 2 ukene har vært heller begredelige med tanke på vær. Okklusjonene har stått i kø sammen med lavtrykkene på å få komme inn over sør-Norge...

Da passa det egentlig greit at jeg hadde tatt på meg å holde OPK's kurs 3 sammen med Kjetil Øfsdahl!
Kjetil hadde fiksa i stand så alt var klart i det jeg kom opp på fredags kveld 29 juni. Kurset starta lørdagen etter og været klarna litt opp over hælja, så vi fikk gjort unna all bakkehåndteringa til tross for en elendig værmelding!

Værmeldingene fortsatte å indikere lite flying resten av uka, men elevene sto på som bare pokker noe som gjorde at vi kunne utnytte hvert minste lille vindu til å fly skolebakke-turer på mandag, tirsdag og onsdag. Allerede på torsdagen var de klare for høydeturer!

Torsdagen kom og turen gikk til Liagardene i Ål. Jeg åpna showet med å fly en av elevene i tandem for å løse opp litt nerver, virka som han likte det! Deretter gikk det slag i slag! Alle elevene fikk mellom 4 og 5 høydeturer! Værmeldinga framover så nå ikke sånn halvgal ut.
Fredagen var det østlig og turen gikk til Hydnefossen, som også denne gangen var ett populært sted. Vi hadde kvelden før fått opp en del folk fra de foregående kursene og det var mange elever og piloter i lufta!
I løpet av ettermiddagen blåste det kraftig opp og vi ble nødt til å stanse flyvinga. Ett par fikk seg noen turer i ett kort vindu litt seinere før det igjen blåste opp.
Vi avslutta dagen med att alle fikk seg en sein tur fra Grønndalen før bakvinden kom der.

Hele gjengen hadde nå mellom 7 og 9 turer!
Lørdagen ble en forbanna drittdag, vi så ett tidlig vindu på hydne mellom 10 og 12, men da vi kom opp på starten blåste det kuer og griser, så det var bare å kjøre ned igjen. Så ble det teori resten av dagen.
Søndagen kom og det så ut som nok en lang teori-dag, noe det også ble, men rundt 8-tida på kvelden fikk vi ett nytt vindu! Alle mann opp i Grønndalen for å fly!
Rett før sola sklei ned under horisonten fikk sistemann sin 10'de tur! Skal si det var god stemmning den kvelden!!!

Mandagen ble teoriprøva gjennomført med 7 nye pp2'ere (3 som får lov til å prøve igjen seinere)

Takk for ei artig uke i Hemsedal folkens!!!

No comments :

Post a Comment