Friday, 11 March 2011

Võo Livre i Brasil!

Brasil leverte på sitt beste i år!
Terje gjør seg klar på start
Vi startet med en rolig dag med lokal flyging, men etter dette var det slutt på "ferien"!! Statestikken taler for seg selv: I løpet av 2 uker fløy jeg 626,8km og 41 timer!
Gruppa hadde en vanvittig utvikling også! Første dagene falt flesteparten av etter 20km og vi ble stadig tynnet ut jo lengre vi kom, men mot slutten var det pokker meg vanskelig å bli kvitt folk! En av de siste dagene var vi 5 stykker over 90km og 8-9 over 50!!! 
Mange av de andre som var der begynte også etterhvert å henge seg på "the Norwegians" da de så at dette gikk langt! Fly i gruppe er virkelig gøy! 
Men vi fikk også mye hjelp av de lokale termikk-ekspertene: Urubuene! Man lærer seg fort å like disse svarte gribbene her nede, det var flere ganger jeg selv var lovelig lavt og ble reddet opp av en av dem! Fantastisk :)

Min første tur (noensinne) over 90km:
Gjengen følger på, starten i bakgrunnen
Jeg og Tonny var som vanelig de to første ut og resten av vår gruppe fulgte etter, deretter fulgte de andre som sto igjen på start. Det ble etterhvert en slags"så-fort-nordmenna-starter-så-må-vi-ut-også-panikk" på start, litt artig egentlig :) 
Denne gangen fløy jeg og Tonny ut på "feil" side, Vi fant ingen ting forran veggen!! Heldig vis så alle de andre dette, startet ut på andre sida og banka fort til skybas. Jeg og Tonny vasa litt forran veggen før vi fant bobbla litt lenger mot "morder land". Men når vi først fikk denne gikk det oppover gitt! Lå jamt på mellom 3 og 4 m/s! Og det er mye for å være Valadares! Vi tok faktisk igjen de andre som lå i ei annen bobble, litt lenger unna. 
Så var det den sedvanelige duppinga i skybas mens vi venta på at resten kom opp. Da vi hadde en god samling stakk vi :) 

Leif flyr laaaaangt!!!!
Det blåste også godt fra nord-øst denne dagen, så mens vi lå å duppa i skybas, drifta vi også stadig lengre bort fra veien og ut i ingenmannsland. Så når vi stakk fra skybas var det alltid litt stamping for å komme tilbake til dalen og den sikkre, trygge veien. Men vi klarte det da fint og vant stadig terreng. De første 50km gikk treigt, med mye venting og duppin i skybas, men etter dette løste det seg opp og vi fikk litt mer fart i sakene!
Det var Arne, Ola, Tonny og jeg som var igjen etter 60km. Fra 60km ble det ett laaangt sklistrekke og vi ble delt. Jeg og Arne som var lavest søkte øst for veien, mens Ola og Tonny fikk noe svakt rett over veien og kom seg litt høyere før de stakk videre sørover. Jeg så en topp som jeg mente burde funke og valgte tidlig å gå dit for å ha god overhøyde, det blir litt lettere å ta bobblene når man har litt høyde :P hehe. Arne endte med å lande her på 74km, på ett jorde oppi lia, og fikk seg en ganske grei tur ned herfra :P 

It's me!!
Det var ikke mye, men det var litt pipling over toppen. Jeg så nå noen fugler litt lenger sørover og stakk øyeblikkelig dit, nesten samtidig kommer Ola inn på radioen og melder om at han har funnet fugler. Og jaggu ligger han ikke rett sør-vest for meg!! Akkurat dit jeg er på vei! Vi kommer oss sakte oppover. Tonny, som desverre var tom for batterier på radioen, klarte ikke å ta denne og fortsatte sørover. 
Jeg og Ola toppa av det vi kunne og stakk. Det måtta de i allefall bli 80km! :D
Rett vest for 80km byen banker vi inn i dagens beste bobble!! Tonny ligger veldig lavt her og ender med å lande. Jeg og Ola hyler til himmels, og før vi veit ordet av det er vi i skybas!!! IGJENN!!! :)
Nå begynner blære også å bli ganske full, eller det vil si, den har vel egentlig vært full i 3 timer alt... 5 timer i lufta tar på.
Vi kunne sikkert tatt en bobble til, men vi bestemmer oss for å skli ut høyden og lande istede. Vi begynner også å gå tom for tid. Den siste bussen i dag til Valadares går om en liten time!
Vi finner ett fint jorde på en liten topp, helt uten ledninger(!) og lander fint her begge to. Pokker så godt det var å tømme blæra!!! Merkelige gleder man har etter en flytur...
Og etter endt flyging får man naturligvis haik hjem... med en ambulanse!!!

Det viser seg at vi rekker bussen med god margin og på busstoppen i 50km byen treffer vi på Arne og Tonny som akkurat har bytta haik og kjører ut i det vi kommer inn. Cola og kylling-bolle her, nam nam, lenge siden frokost nå! 

Rom&cola i bassenget
Kommer hjem seint, men rekker fortsatt den sedvanelige rom&colaen og en dupp i bassenget!

 Det er helt OK å være på tur i Brasil!

No comments :

Post a Comment